به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر حسن سعیدی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران و سازنده این دستگاه با اشاره به جزئیات ساخت این دستگاه گفت: مطالعات ساخت دستگاه یک نفره اکسیژن هیپرباریک از اواخر سال 84 آغاز شد و در شهریور سال 88 به اتمام رسید.
وی افزود: دستگاه اکسیژن هیپرباریک شامل یک محفظه هوای فشرده و اکسیژن خالص بوده و دارای 14 تا 16 مورد تجویز پزشکی است از این دستگاه برای درمان مقاوم سوختگی، مسمومیت با گاز دی اکسید کربن، آمبولی هوا در مغز یا سایر اعضای بدن، زخمهای سوختگی حرارتی، زخمهای دیابتی، عفونتهای استخوانی مزمن و بیماران دچار صدمات عضوی و نیازمند ترمیم زخمها مورد استفاده قرار می گیرد.
محقق دانشگاه علوم پزشکی ایران اضافه کرد: هم اکنون مشابه این دستگاه در سایر کشورهای دنیا تولید شده و مورد استفاده قرار می گیرد و مزایای دستگاه جدید نسبت به نمونه های خارجی آن این است که در دستگاه جدید نرم افزار و برنامه نویسی جدید تعریف شده و به دلیل هوشمندی دستگاه در صورت بروز مشکل اپراتور متوجه ایران آن می شود.
وی خاطرنشان کرد: هزینه ساخت دستگاه اکسیژن هیپرباریک در کشور یک چهارم نمونه های خارجی برآورد شده است.
در حال حاضر در بسیاری از کشورها از جمله کشورهای اروپایی، آمریکا، چین، روسیه و ترکیه از دستگاه اکسیژن هیپرباریک به عنوان روش کمک درمانی و یا درمان قطعی در حدود 80 مورد بیماری از جمله بیماری MS، فلج مغزی و توانبخشی بعد از سکته ها استفاده می شود.
مکانیسم کار این دستگاه از سوی پژوهشگران، از طریق اکسیژن رسانی ویژه تحت فشار و غلظت خاص در مدت زمانی معلوم به بافتهای ضایعه دیده اعلام شده است.
دستگاه یک نفره اکسیژن هیپرباریک در کشور با همکاری صندوق حمایت از پژوهشگران و مخترعان و دفتر ریاست جمهوری ساخته شده است.
نظر شما